Nadziany chlebek pod serową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Cudowne połączenie ciasta na pizze i farszu jak od spaghetti.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • FARSZ:

    50 dag mięsa mielonego
    1 cebulka
    1 puszka pomidorów
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz

    PONADTO:

    1 gotowe ciasto na pizzę
    10 dag sera feta
    10 dag śmietany 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Ciasto na pizze

Nadziany chlebek pod serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju .
  • 2. Mięso usmażyć na oleju. Dodać cebulę, koncentrat pomidorowy, pomidory i kukurydzę. Podsmażyć. Przyprawić.
  • 3. Ser pokruszyć, wymieszać ze śmietaną.
  • 4. Formę keksówkę /30 cm/ natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia.
  • 5. Ciasto rozłożyć, pociąć na 4 paski, każdy pasek na połowę.
  • 6. Na każdy prostokąt ciasta wyłożyć farsz, przykryć drugą częścią ciasta. Układać w formie jeden obok drugiego, łapiąc za złożone części ciasta.
  • 7. Całość posmarować kremem serowym.
  • 8. PIec w 175 stopniach ok 50 min.

Porady

Można jeść na ciepło lub na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto na pizzę Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować