nadziane ziemniaczki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Podbiją serca twoich gości

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ziemniaki średniej wielkości: 5 sztuk
    - kiełbasa: 30 dekagramów
    - mozzarella: 20 dekagramów
    - koperek: 1 pęczek
    - cebula: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - pieprz i sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Nadziane ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odkrój z góry ziemniaka piętkę, Wydłub wnętrze , tak by powstała z niego "łódeczka". Pamiętaj że ścianki muszą być możliwie jak najcieńsze.
    Poszatkuj koperek. Pokrój kiełbaskę, mozzarellę i cebulę w kostkę.
    Wrzuć wszystkie składniki do miseczki i wymieszaj je z surowym jajkiem. Dopraw. Nadziej "łódeczki" farszem. Na dno garnka wlej odrobię wody. Ziemniaki nie powinny być zanurzone w 1/3 wysokości w wodzie. Ułóż w garnku łódeczki. Przykryj garnek i gotuj ziemniaki aż zmiękną. Systematycznie dolewaj wodę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować