Nadziane pyszności ...

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Nadziane babeczki zachwycą każdego.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 opakowania Babeczek Nadzianych Delecta,
    1/2 l mleka,
    3/4 szkl. cukru,
    budyń waniliowy,
    2 żółtka,
    1 łyżka mąki ziemniaczanej,
    1 margaryna,
    barwniki spożywcze,
    cukierki dekoracyjne,
    pianki owocowo - waniliowe - jojo,
    dekoracje z czekolady,
    kolorowe lentilki,
    kokos
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Nadziane pyszności ... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto i budyń przygotować jak na opakowaniu Babeczek Nadzianych Delecta. Upiec babeczki.

    Masa budyniowa: 1/2 l mleka podzielić na 3 części, do pierwszej części dodać cukier- zagotować. W drugiej części rozpuścić budyń - wlać na gotujące się mleko z cukrem. Do trzeciej części dodać 2 żółtka i łyżkę mąki ziemniaczanej - wlać do gotującego się budyniu- doprowadzić do wrzenia. Wystudzony budyń utrzeć z kostką margaryny na puszystą masę.

    Masę podzielić na klika części- w zależności ile potrzebujemy kolorów. Do każdej części masy dodać odrobinę barwnika spożywczego - dokładnie wymieszać. Gotowymi zabarwionymi masami dekorujemy babeczki, tworząc na nich kurczaka, gniazdo z ptaszkami, baranka, pisanki i biedronki na trawce, zajączka, kwiatek. Resztę ozdób robimy z pianek owocowo - waniliowych, kokosu, czekolady, kolorowych lentilek, cukierków dekoracyjnych.

Porady

Przed nałożeniem masy można delikatnie ściąć wierzch babeczek - masa będzie się lepiej trzymać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Laureat konkursu: http://www.przyslijprzepis.pl/konkursy/udekoruj-babeczki-i-wygraj-nagrody

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować