Nadziane pyszności ... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto i budyń przygotować jak na opakowaniu Babeczek Nadzianych Delecta. Upiec babeczki.
Masa budyniowa: 1/2 l mleka podzielić na 3 części, do pierwszej części dodać cukier- zagotować. W drugiej części rozpuścić budyń - wlać na gotujące się mleko z cukrem. Do trzeciej części dodać 2 żółtka i łyżkę mąki ziemniaczanej - wlać do gotującego się budyniu- doprowadzić do wrzenia. Wystudzony budyń utrzeć z kostką margaryny na puszystą masę.
Masę podzielić na klika części- w zależności ile potrzebujemy kolorów. Do każdej części masy dodać odrobinę barwnika spożywczego - dokładnie wymieszać. Gotowymi zabarwionymi masami dekorujemy babeczki, tworząc na nich kurczaka, gniazdo z ptaszkami, baranka, pisanki i biedronki na trawce, zajączka, kwiatek. Resztę ozdób robimy z pianek owocowo - waniliowych, kokosu, czekolady, kolorowych lentilek, cukierków dekoracyjnych.
Porady
Przed nałożeniem masy można delikatnie ściąć wierzch babeczek - masa będzie się lepiej trzymać.
Komentarze