Nadziane pingwiny

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ser i oliwki czysta poezja .

  • 15 min

Składniki:


  • 1 opakowanie oliwek czarnych
    1 szt duża marchewka
    5 łyżeczek oleju
    1 łyżeczka bazylii
    1 opakowanie sera fety

Nadziane pingwiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki odcedzamy. Marchewkę gotujemy na pół miękko, obieramy, kroimy w krążki, wycinamy maleńkie trójkąciki. Kilka oliwek nacinany wzdłuż, nadziewamy je serem. Wykałaczką nadziewamy nadzianą oliwkę, na dno wkuwamy marchewkę a główkę robimy z całej oliwki, ustawiamy na talerzu i tak wykonujemy pozostałe nadziane pingwinki. Pozostały ser kroimy w kostkę. Do oleju Wielkopolskiego :) dodajemy bazylię, mieszamy. Serem dekorujemy talerz, polewamy olejem z bazylią.Wtedy to nasze pingwinki będą wyglądały jak na lodzie. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy