NADZIANE PAŁKI DROBIOWE W PANIERCE

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo smaczne mięsko drobiowe z nadzieniem jak jarskie gołąbki.

  • 50 min

Składniki:

  • - 6 pałek drobiowych
    - przyprawa uniwersalna, pieprz
    - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    - 4 łyżki mąki
    - 2 jajka
    - olej do smażenia

    Farsz:
    - 1szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej
    - 1/6 papryki czerwonej
    - 1/2 średniej cebuli
    - 2 duże pieczarki
    - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    - przyprawa uniwersalna, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziane pałki drobiowe w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyluzować podudzia (pałki) z kości, tak, żeby otrzymać mięso w kształcie lejka. Przyprawić czosnkiem, przyprawa uniwersalna i pieprzem.
  • Nadziane pałki drobiowe w panierce 2. Obrane i umyte warzywa pokroić w drobną kosteczkę. Natkę drobno posiekać.
    Na patelni podsmażyć cebulę. Przełożyć do miski z ugotowaną kaszą.
    Na tłuszczu po cebuli podsmażyć paprykę i przełożyć do kaszy.
    Na pozostały tłuszcz po cebuli i papryce wsypać pieczarki i po usmażeniu dać do kaszy. Przyprawić do smaku przyprawa uniwersalna i pieprzem i dokładnie wymieszać.
    Nadziewać podudzia przygotowanym farszem i spinać wykałaczkami.
  • NADZIANE PAŁKI DROBIOWE W PANIERCE 3. Obtaczać mięso w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
    Tak przygotowane pałki smażyć w dużej ilości oleju. Po usmażeniu na rumiano, mięso odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Nadziane pałki drobiowe w panierce 4. Mięso podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i gotowaną jarzyną, lub surówką.

Porady

Tak przyrządzone podudzia można podać jako gorącą kolację z ćwikłą i pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować