Nadziane pałki drobiowe w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyluzować podudzia (pałki) z kości, tak, żeby otrzymać mięso w kształcie lejka. Przyprawić czosnkiem, przyprawa uniwersalna i pieprzem.
2.Obrane i umyte warzywa pokroić w drobną kosteczkę. Natkę drobno posiekać.
Na patelni podsmażyć cebulę. Przełożyć do miski z ugotowaną kaszą.
Na tłuszczu po cebuli podsmażyć paprykę i przełożyć do kaszy.
Na pozostały tłuszcz po cebuli i papryce wsypać pieczarki i po usmażeniu dać do kaszy. Przyprawić do smaku przyprawa uniwersalna i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Nadziewać podudzia przygotowanym farszem i spinać wykałaczkami.
3.Obtaczać mięso w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Tak przygotowane pałki smażyć w dużej ilości oleju. Po usmażeniu na rumiano, mięso odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
4.Mięso podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i gotowaną jarzyną, lub surówką.
Porady
Tak przyrządzone podudzia można podać jako gorącą kolację z ćwikłą i pieczywem.
Komentarze