Nadziane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciekawy pomysł na sycącą i szybką kolację :)

  • 15 min

Składniki:

  • 4 bułki
    30 dag. pieczarek
    1 laskę kiełbasy (jaką lubimy najbardziej)
    0,5 cebuli
    keczup
    tłuszcz do smażenia
    4 plasterki sera
    sól,pieprz,zioła prowansalskie,oregano

Nadziane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułeczki już nadzane 1. Bułeczki nacinamy i wydrążamy środek
  • Bułeczki gotowe do piekarnika 2. pieczarki myjemy drobno kroimy podsmażamy,
    kiełbaskę i cebulkę drobno kroimy podsmażamy z dodatkiem ziół, wyjmujemy na miskę mieszamy z pieczarkami i keczupem
    bułeczki faszerujemy na każdą kładziemy plasterek sera i posypujemy oregano
  • bułeczki po wyjęciu z piekarnika 3. Piekarnik nastawiamy na 150st. troszkę nagrzewamy, bułeczki kładziemy na blaszkę i pieczemy ok.15 min. aż będą chrupiące, wyciągamy i jemy najlepiej ciepłe
    Smacznego

Porady

Do farszu można dodac co się lubi najbardziej np. paprykę,ogórka konserwowego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy