Nadziana Pita

0 (0 ocen)

Masz ochotę na fast-food?? Nie kupuj go - zrób go sam !!! Smakuje o wiele lepiej niż ten z budki i ma wiele więcej wartości odżywczych

Składniki:

  • Chlebki :
    7 g suchych drożdży
    1 i 1/4 szkl letniej wody
    3 łyżki oleju
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka soli
    3 szkl mąki


    Farsz:
    8 dużych liści kapusty pekińskiej
    1/2 puszki kukurydzy
    4-5 średnich pieczarek
    1 duża czerwona papryka
    1 średnia cebula
    2 większe ogórki gruntowe
    1 spora pierś z kurczaka
    4 łyżki oleju
    1/2 op. przyprawy gyros
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Nadziana pita - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chlebki:
    Drożdże wsypac do letniej wody i odstawic na 7-8 min.
  • 2. Do miski dodac resztę składników oraz drożdże z wodą. Wyrobic jędrne i miękkie ciasto. Przykryc ściereczką i odstawic na 2-3 godziny do wyrośnięcia
    Piekarnik rozgrzac do 250 stopni.
  • 3. Piekarnik rozgrzac do 250 stopni. Ciasto podzielic na 8 równych części. Uformowac z nich kule a następnie zrobic z nich krążki. Krążki klaśc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Odstawic na 40 min
    Chlebki piec przez ok 10-14 min
  • 4. Farsz:
    Pierś pokrój w kostkę, dodaj olej i przyprawę wymieszaj. Usmaż na oleju.
  • 5. Z liści kapusty pozbądź się białych części. Liścię drobno posieka,j delikatnie posól.
    cebulę, paprykę, pieczarki oraz ogórka pokrój w kostkę
    Wszystkie warzywa wrzuc do miski i wymieszaj
  • 6. Chlebki delikatnie natnij tworząc kieszonki
    Do środka włóż mięso, sałatke i mięso. Całośc polej ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pita

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

4.49 (165 ocen)

Pita z kurczakiem

To może cię zainteresować