1.Chlebki:
Drożdże wsypac do letniej wody i odstawic na 7-8 min.
2.Do miski dodac resztę składników oraz drożdże z wodą. Wyrobic jędrne i miękkie ciasto. Przykryc ściereczką i odstawic na 2-3 godziny do wyrośnięcia
Piekarnik rozgrzac do 250 stopni.
3.Piekarnik rozgrzac do 250 stopni. Ciasto podzielic na 8 równych części. Uformowac z nich kule a następnie zrobic z nich krążki. Krążki klaśc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Odstawic na 40 min
Chlebki piec przez ok 10-14 min
4.Farsz:
Pierś pokrój w kostkę, dodaj olej i przyprawę wymieszaj. Usmaż na oleju.
5.Z liści kapusty pozbądź się białych części. Liścię drobno posieka,j delikatnie posól.
cebulę, paprykę, pieczarki oraz ogórka pokrój w kostkę
Wszystkie warzywa wrzuc do miski i wymieszaj
6.Chlebki delikatnie natnij tworząc kieszonki
Do środka włóż mięso, sałatke i mięso. Całośc polej ulubionym sosem.
Komentarze