Nadziana bagietka na gorąco

  • wyświetlono: 5532 |
  • dodany do książki kucharskiej: 36 |
  • polecenia: 3

Bułka dzięki przyprawie do pizzy smakuje jak pizza ;) Jest smaczna.Miałam zrobić z kiełbaską ale córka wolała z parówką i wyszo smacznie ,zjadła ze smakiem :)

evita0007

Składniki

1 sztuka bagietka o śr.28-30cm
1/3 papryki czerwonej
1/3 papryki zielonej
1/3 papryki żółtej
2 cienkie parówki (ja miałam bananowe)
SKŁADNIK DODATKOWY:
100g sera mozzarella tartego
olej do smażenia ok.2 łyżki
Przyprawy:
Sól morska,pieprz świeżo mielony,czosnek granulowany,przyprawa do pizzy wg.uznania
PONADTO:
Folia aluminowa

Sposób przygotowania przepisu:

Nadziana bagietka na gorąco

  • Podsmażanie1. Papryki i parówki kroimy w kosteczkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw do lekkiej miękkości papryk-odstawiamy.
  • farsz2. Farsz przekładamy do miski dodajemy ser mozzarella i całość mieszamy.
  • faszerowanie3. Z bagietki odcinamy końcówki i wydrążamy z nich miąższ.Następnie napychamy do bułki farsz ugniatając łyżką.Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 15 minut.
  • gotowe do krojenia4. Po tym czasie rozwijamy (Uwaga gorące!!!) kroimy na kromeczki i podajemy np. z ulubionym sosem :)

Porady

Z tej porcji farszu możemy napełnić dwie bagietki :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapaprykaparówkiśniadaniekolacjana ciepłokonkurs_kreatywnyIIIbagietka na gorąco

Komentarze

Podobne przepisy

faszerowana bagietka

Dodane przez: karolina895

Faszerowana bagietka

Zrobiłam ją na śniadanie , wszyscy...

tatar

Dodane przez: alamakoota

Tatar wołowy na bagietce.

Jest to danie pyszne, szybkie i...

Czosnkowe bagietki

Dodane przez: czarrna

Czosnkowe bagietki

Pomysł na śniadanie

Bochenek nadziany

Dodane przez: Marta – redaktor

Bochenek nadziany

Przepis na bochenek nadziany znajdziesz...

Bagietka caprese

Dodane przez: 2milutka

Bagietka caprese

Zdrowo i lekko na wiosenno-letnie...

Bagietka serowa

Dodane przez: czarrna

Bagietka serowa

Bagietka do odrywania, w sam raz...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE