Naczosnkowany schabik w ziołach z rękawa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszniutki.Idealny na kanapki-bez porównania do mięsa ze sklepu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg. schabu bez kości
    5 ząbków czosnku
    olej
    zioła prowansalskie
    mielona ostra i słodka papryka
    dwa liście laurowe
    przyprawa uniwersalna
    pół szkl. bulionu
    suszona natka pietruszki i koperek
    pieprz i sól ziołowe

Naczosnkowany schabik w ziołach z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab marynujemy w przyprawach, oleju i dwóch pokrojonych ząbkach czosnku.Wkładamy do lodówki na dobę
    Następnie wyjmujemy, rozkrawamy na plaster tak, by dało się go zwinąć.Układamy na nim pokrojone ząbki czosnku, zwijamy i wiążemy.
    Wkładamy do rękawa, wlewamy bulion i wszystko z marynaty.Zawiązujemy rękaw,Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. przez ok. godzinę.Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy