Pyszniutki.Idealny na kanapki-bez porównania do mięsa ze sklepu.
1 godz. 30 min
Składniki:
1 kg. schabu bez kości
5 ząbków czosnku
olej
zioła prowansalskie
mielona ostra i słodka papryka
dwa liście laurowe
przyprawa uniwersalna
pół szkl. bulionu
suszona natka pietruszki i koperek
pieprz i sól ziołowe
Naczosnkowany schabik w ziołach z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab marynujemy w przyprawach, oleju i dwóch pokrojonych ząbkach czosnku.Wkładamy do lodówki na dobę
Następnie wyjmujemy, rozkrawamy na plaster tak, by dało się go zwinąć.Układamy na nim pokrojone ząbki czosnku, zwijamy i wiążemy.
Wkładamy do rękawa, wlewamy bulion i wszystko z marynaty.Zawiązujemy rękaw,Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. przez ok. godzinę.Smacznego.
Komentarze