Nachosy kebabowe

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To pyszne, kukurydziane chipsy o smaku kebaba.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 gram mąki kukurydzianej
    100 gram mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka soli
    2 łyżki roztopionego masła
    ciepła woda
    przyprawa do kebaba
    olej rzepakowy

Nachosy kebabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oba rodzaje mąki przesiej przez sitko. Dodaj sól i masło. Dolewaj stopniowo wody, aby ciasto nabrało elastyczną i jednolitą konsystencje. Następnie ciasto rozwałkuj cienko, wykrawaj niewielkie trójkąty. Kładź na rozgrzany oleju smaż, aż nabiorą rumianego koloru. Odsącz z nadmiaru oleju i posyp przyprawą do kebaba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy