cukiniowo-fasolkowa zupa na maśle

0 (0 ocen)

zupa jest lekka, smaczna i syta................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • woda 3,5 litra, fasolka szparagowa 60 dag, ziemniaki 6 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, kostka rosołowa 2 sztuki, cukinia 1 większa/zielona, masło 1/4 kostki, kucharek 1,5 łyżki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, koperek 1 pęczek, natka pietruszki 1 pęczek

Cukiniowo-fasolkowa zupa na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. fasolkę pokroić na kawałki do garnka, ziemniaki obrane pokroić na kawałki do garnka, wlać wodę i zagotować.................

    wsypać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, dodać kostki rosołowe i gotować z 15 minut..................

    dodać pokrojoną na kawałeczki cukinię ze skórką, wsypać kucharka, paprykę wędzoną i ostrą, dodać masło, gotować z 10 minut, dodać na koniec posiekany koperek z natką pietruszki, można podawać ze śmietaną lub jogurtem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy