Granola kakaowo-kokosowa

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszna, kakaowo-kokosowa granola z wiórkami kokosowymi, orzechami nerkowca i miodem. Przepis własny.

  • 50 min

Składniki:

  • na 1 słoik:
    20 g łuskanego słonecznika
    50 g płatków migdałów
    220 g płatków owsianych górskich
    20 g otrębów owsianych
    50 g orzechów nerkowca
    70 g wiórków kokosowych
    szczypta soli
    200 g płynnego miodu
    3 łyżki cukru trzcinowego
    3 łyżki oleju kokosowego


    CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN
    POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Granola kakaowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki za wyjątkiem cukru mieszamy w misce. Miód, cukier i olej kokosowy umieszczamy w małym garnuszku i podgrzewamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru. Ciepłym miodem polewamy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni Celsjusza. Pieczemy 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie kruszymy i przekładamy do słoika. Podajemy z jogurtem naturalnym lub mlekiem. Smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy