Na czerwonym dywanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w drobną kosteczkę. Przesmażyć na 2 łyżkach masła. Wsypać bazylię i sól, wymieszać. Dolać wody i udusić do miękkości. Odparować płyn i lekko przestudzić. Zmiksować blenderem na gładką masę.
2.Bagietkę pokroić na mniejsze kromeczki. Z każdej strony przesmarować masłem. Jedną ze stron dodatkowo przesmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podsmażyć z obu stron na suchej patelni.
3.Kiełbaski przekroić na pół i ponacinać. Przesmażyć na patelni na rozgrzanej margarynie z obu stron.
4.Na talerz ułożyć mus paprykowy. Na nim poukładać upieczone kiełbaski. Dookoła ułożyć grzanki czosnkowe z bagietki. Podawać na ciepło.
Komentarze