musztardowy filet w krakersach

2 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Kotlet z kurczaka na każdym chyba stole pojawia się bardzo często, najczęściej w klasycznej postaci.To jak w łatwy sposób można nadać mu nowego, wyjątkowego smaku. Jak dla mnie taka wersja jest nawet smaczniejsza-mięso ma wyrazistszy smak a panierka jest chrupiąca,lekko słona i ma piękny złoty kolor

  • 10 min

Składniki:

  • duży filet z kurczaka
    1/2 paczki krakersów solonych
    2 łyżki musztardy chrzanowej
    1/2 szklanki mleka
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    mąka
    tłuszcz do smażenia

Musztardowy filet w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić na płaty, każdy lekko rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Mleko wymieszać z musztardą. Mąkę przesiać na osobny talerz. Krakersy umieścić w woreczki i rozdrobnić je za pomocą wałka, przesypać na talerz. Mięso panierować w mące, następnie w mleku z musztardą a później w krakersach. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy