Musztardowe paluszki z kurczaka w sezamie

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Przepis na paluszki z kurczaka jest bardzo szybki i prosty do wykonania. Rewelacyjnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę czy szybki dodatek do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • filet z kurczaka
    1/2 szkl. białego sezamu
    1/2 szkl. bułki tartej
    1 jajko
    1-2 łyżeczki musztardy
    sól, pieprz, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Musztardowe paluszki z kurczaka w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć a następnie pokroić w paski ok. 3-4 cm. Posypać solą, pieprzem i papryką.
  • 2. W jednej miseczce roztrzepać jajko razem z musztardą a w drugiej wymieszać sezam razem z bułką tartą.
  • 3. Przyprawione mięso zanurzać w jajku a następnie obtoczyć w panierce.
  • 4. Paluszki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Porady

Paluszki z kurczaka dobrze podać z dodatkiem sosu – polecam wypróbować ketchup z dyni lub sos czosnkowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować