Musztardowe ogórki małosolne

4 (2 ocen)

  • 20 min

Z nutką pikanterii...

  • 20 min

Składniki:

  • ogórki

    Zalewa:
    1 L wody
    1 łyżka soli
    4 łyżki musztardy rosyjskiej
    1 łyżka kminku całego
    3 łyżki majeranku suszonego

    Dodatkowo:
    4 ząbki czosnku
    koper z nasionami
    liść chrzanu
    liść wiśni
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Musztardowe ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mus 1. Ogórki ułożyć w pojemniku, obłożyć dodatkami. Składniki zalewy wymieszać z zagotowaną wrzącą wodą. Zalać ogórki z dodatkami.
  • mus 2. Pojemnik szczelnie zamknąć (ja owinęłam folią i zakleiłam taśmą). Odstawić na kilka dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować