Musztardowe ogórki małosolne

  • wyświetlono: 420 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Z nutką pikanterii...

P10
  • 20min

Składniki

ogórki

Zalewa:
1 L wody
1 łyżka soli
4 łyżki musztardy rosyjskiej
1 łyżka kminku całego
3 łyżki majeranku suszonego

Dodatkowo:
4 ząbki czosnku
koper z nasionami
liść chrzanu
liść wiśni

Sposób przygotowania przepisu:

Musztardowe ogórki małosolne

  • mus1. Ogórki ułożyć w pojemniku, obłożyć dodatkami. Składniki zalewy wymieszać z zagotowaną wrzącą wodą. Zalać ogórki z dodatkami.
  • mus2. Pojemnik szczelnie zamknąć (ja owinęłam folią i zakleiłam taśmą). Odstawić na kilka dni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiOgórkimusztarda

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki koreczki

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki koreczki

Z zawodu jestem nauczycielką matematyki...

Faszerowane ogórki

Dodane przez: JustKuchcik

Faszerowane ogórki

Potrawa niewątpliwie pobudza kubki...

Musztardowe jajka

Dodane przez: JustKuchcik

Musztardowe jajka

Pikantne dzięki dodatkowi ostrej...

image-0bumvps

Dodane przez: Madame2006

Śledź w sosie musztardowym

Ulubiony śledzik mojego męża

image-1wwqgd7

Dodane przez: paolineczka

Dip musztardowy

Idealny do przekąsek, dań mięsnych...

Ogórki faszerowane

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki faszerowane

Przepisów mam mnóstwo, bo lubię...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE