Musztardowe kotlety schabowe panierowane w płatkach owsianych

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będą smakować.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 plastry schabu bez kości,
    1 łyżka musztardy,
    1 jajko,
    1,5 szklanki płatków owsianych,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia.

Musztardowe kotlety schabowe panierowane w płatkach owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy cienko tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Płaty mięsa smarujemy z dwóch stron cienką warstwą musztardy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
  • 2. Mięso zanurzamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w płatkach owsianych. Kotlety układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy na rumiano z dwóch stron. Podajemy z frytkami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy