Musztardowe jajka z piekarnika

0 (0 ocen)

Zapiekane jajka w sosie musztardowym z dodatkiem cukinii konserwowej.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo

    Sos musztardowy:
    150 g jogurtu naturalnego
    100 g serka topionego z pieczarkami
    2 łyżki musztardy stołowej
    120 g cukinii konserwowej (ewentualnie korniszony)
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    pieprz biały mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Musztardowe jajka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Musztardowe jajka z piekarnika 1. Jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki i przełożyć do naczynia żaroodpornego (przekrojoną stroną ku górze).
  • Musztardowe jajka z piekarnika 2. Serek rozetrzeć z jogurtem i musztardą - zagotować (by ser się rozpuścił), lekko ostudzić. Cukinię pokroić w drobną kostkę, osączyć i dodać do sosu - wymieszać. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać.
  • Musztardowe jajka z piekarnika 3. Przygotowane jajka przykryć sosem.
  • Musztardowe jajka z piekarnika 4. Zapiekać 15 min (200 st. C).
    Podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować