Musztardowe jajka

0 (0 ocen)

Pikantne dzięki dodatkowi ostrej musztardy i papryki, zbalansowane smakowo świeżym ogórkiem i koperkiem. Jajka najlepiej smakują na ciepło. Można je podać na śniadanie, obiad, kolację, a także jako przystawkę. Odchodząc od typowych potraw wielkanocnych, można urozmaicić nimi świąteczne śniadanie.

Składniki:

  • 12 jajek ugotowanych na twardo
    1 średni ogórek świeży (150g)
    10 cm-owy kawałek pora
    1 pęczek koperku
    2 - 3 łyżki masła
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    szczypta papryki ostrej mielonej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Musztardowe jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Musztardowe jajka 1. W garnku rozpuścić masło, dodać pora pokrojonego w piórka. Smażyć 5 min. Ogórka obrać, pokroić w półtalarki - dołożyć do pora. Dodać posiekany koperek, wsypać pieprz ziołowy i paprykę w proszku. Całość dusić kolejne 5 min.
  • Musztardowe jajka 2. Następnie dodać jajka - dusić jeszcze 5 min. Dołożyć musztardę, wymieszać i razem chwilę podgrzewać. Doprawić do smaku solą.
  • 3. Jajka obrać i nakłuć widelcem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować