Musztardowe burgery z wędzonym serem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Takie burgery z serową niespodzianką to hit każdego grillowania.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wołowe: 400 gramów
    - ser żółty wędzony: 120 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - musztarda francuska: 3 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - natka pietruszki - posiekana: 1 łyżka
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery Ser

Musztardowe burgery z wędzonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Burgery z wędzonym serem 1. Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, pietruszkę, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą. Dobrze mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę. Z mięsa mielonego formujemy duże kulki, w każdą z nich wciskamy kostkę sera, szczelnie zalepiając brzegi aby podczas grillowania nie wypłynął. Na koniec spłaszczamy kulki formując burgery. Pieczemy na małym ogniu około 5 minut z każdej strony aby ser w środku się roztopił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować