Musztardowa duszonka z cukinii

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne, szybkie danie z patelni - idealne dla wegetarian.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 małe cukinie (łącznie 1100 g)
    1 pęczek szczypiorku
    100 g musztardy stołowej
    2/3 szklanki wody
    4 łyżki margaryny
    5 łyżeczek mąki kukurydzianej
    1 łyżka curry
    3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej do potraw
    1 łyżka cukru
    2 łyżki majeranku

Musztardowa duszonka z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Musztardowa duszonka z cukinii 1. Szczypiorek posiekać - dusić 5 min na margarynie. Cukinie pokroić w grubą kostkę, wrzucić do szczypiorku, dodać curry, przyprawę uniwersalną i cukier. Całość zalać wodą i dusić pod przykryciem 15 min. Od czasu do czasu mieszać. Następnie dodać majeranek i musztardę - dusić jeszcze 5 min.
  • Musztardowa duszonka z cukinii 2. Zawartoć patelni oprószyć mąką - podgrzewać, cały czas mieszając, aż duszonka zgęstnieje.
    Podawać na ciepło z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy