Muszle zapiekane z mięsem i szpinakiem

  • wyświetlono: 1542 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Zapiekany makaron z mięsem mielonym, w sosie śmietanowym ze szpinakiem

moje zdjecie
  • 30min

Składniki

6 sztuk makaronu conchiglione
200g mięsa mielonego
200g śmietany 30%
3 kulki szpinaku mrożonego (może być świeży)
mała cebula
ząbek czosnku
sól, pieprz - szczypta
wegeta 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Muszle zapiekane z mięsem i szpinakiem

  • 1. Makaron wrzucamy do wrzącej się wody i gotujemy al dente.
    Cebulę i czosnek drobno siekamy.
    Na patelnie wrzucamy mięso, cebulę, czosnek, sól i pieprz.
    Smażymy aż mięso zmieni kolor z różowego/czerwonego, na brązowy.
    Śmietanę wlewamy go rondla, dodajemy wegetę i szpinak, podgrzewamy.
    Sos powinien się zredukować i być bardziej kremowym.

    Muszle nadziewamy mięsem mielonym i układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Na koniec całość polewamy sosem.
    Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180stopni.
    Pod koniec pieczenia można dodać odrobinę sera żółtego na wierzch.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

image-0ue3vrt

Dodane przez: Kasia_S

Muszle zapiekane z mielonym i fetą

bardzo smaczne i na obiad i na...

Kalafior zapiekany z mięsem i boczkiem

Dodane przez: luna19

Kalafior zapiekany z mięsem i boczkiem

kalafior z mielonym

muszle zapiekane

Dodane przez: Brenia

Muszle zapiekane ze szpinakiem i pieczarkami

Taki faszerowany makaron może być...

palce lizać

Dodane przez: beciiaaa

Muszle z kurczakiem, szpinakiem i mozzarellą

Wyśmienite na obiad jak również...

penne

Dodane przez: Martyna1991

Penne z mięsem mielonym i szpinakiem

Przepyszna i dość tania propozycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE