Muszle zapiekane z mięsem i szpinakiem

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Zapiekany makaron z mięsem mielonym, w sosie śmietanowym ze szpinakiem

  • 30 min

Składniki:

  • 6 sztuk makaronu conchiglione
    200g mięsa mielonego
    200g śmietany 30%
    3 kulki szpinaku mrożonego (może być świeży)
    mała cebula
    ząbek czosnku
    sól, pieprz - szczypta
    wegeta 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Muszle zapiekane z mięsem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucamy do wrzącej się wody i gotujemy al dente.
    Cebulę i czosnek drobno siekamy.
    Na patelnie wrzucamy mięso, cebulę, czosnek, sól i pieprz.
    Smażymy aż mięso zmieni kolor z różowego/czerwonego, na brązowy.
    Śmietanę wlewamy go rondla, dodajemy wegetę i szpinak, podgrzewamy.
    Sos powinien się zredukować i być bardziej kremowym.

    Muszle nadziewamy mięsem mielonym i układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Na koniec całość polewamy sosem.
    Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180stopni.
    Pod koniec pieczenia można dodać odrobinę sera żółtego na wierzch.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Muszle

To może cię zainteresować