Muszle z pijanymi grzybami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pewnie zdążyliście już zauważyć, że jestem miłośniczką przepisów prostych i szybkich. Takie jest właśnie to danie. Mało wymagające, a bardzo zaskakujące w smaku. Polecam podane z grzankami.

  • 25 min

Składniki:

  • *op. makaronu muszelki
    *500 g pieczarek, obranych i pokrojonych w dość drobną kostkę
    *1 biała cebula, posiekana
    *1 duży pomidor malinowy, obrany i wydrążony
    *1 szklanka czerwonego wina (najlepiej półwytrawnego)
    *2 ząbki czosnku
    *oliwa
    *majeranek, szałwia, sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Muszle z pijanymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni w dość dużej ilości oliwy podsmażamy lekko zmiażdżone ząbki czosnku oraz posiekaną cebulę. Dodajemy grzyby i mieszamy. Dodajemy pieprz. Po kilku minutach dodajemy wino oraz przyprawy. Pomidora bez gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę i również dodajemy na patelnię. Całość gotujemy przez około 10 minut tak by wino odparowało.
  • 2. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Po odcedzeniu dodajemy makaron na patelnię i mieszamy. Przykrywamy na 1 minutę i lekko dusimy. Po tym czasie przekładamy na talerze i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować