Muszle z łososiem i truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pobyt w Porto i zebrane tam muszle oraz zakupione wino z ich piwniczek winnych zainspirowały mnie do stworzenia tej oto przystawki...

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś wędzony: 100 gramów
    - truskawki (dużę, z każdej mają wyjść2 grube plastry): 6 sztuk
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - musztarda: 2 łyżeczki
    - miód: 2 łyżeczki
    - wino porto: 4 łyżki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Muszle z łososiem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę mieszamy z miodem, dodajemy porto, oliwę, mieszamy i odstawiamy.
  • 2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy tak, aby uzyskaż z każdej sztuki 2 grube plastry, resztki zjadamy :-). Plastry truskawek skrapiamy porto i odstawiamy.
  • 3. Łososia siekamy, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • muszle z łososiem i truskawkami 4. W muszli układamy plaster truskawki, na niej łyżeczkę farszu z łososia i ustawiamy na tacy.
  • muszle z łososiem i truskawkami 5. Sos podajemy w osobnej miseczce. Przed zjedzeniem dania(bezpośrednio z muszli) każdy polewa sobie sam sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Miód Porto Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować