Muszle z łososiem

  • wyświetlono: 1231 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepyszna przystawka na imprezę w gronie znajomych.

benka
  • 30min

Składniki

Makaron w kształcie muszli- 10 sztuk
200 g twarogu półtłustego
150 g łososia wędzonego sałatkowego
łyżka oleju
łyżka majonezu
pół pęczka koperku
sól
liście sałaty i rukoli do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Muszle z łososiem

  • 1. Makaron włożyć do osolonego wrzątku, delikatnie zamieszać drewnianą łyżką, aby nie przywarł do dna. Gotować na wolnym ogniu 3 minuty, od czasu do czasu mieszając, po czym wyłączyć kuchenkę i pozostawić makaron pod przykryciem na 10-12 minut aby doszedł.
    Gdy będzie al dente delikatnie wyjąć muszle łyżką cedzakową, osączyć i wystudzić.
  • 2. Łososia przesmażyć minutę na oleju, rozdrobnić widelcem.
    Tak samo widelcem rozgnieść twaróg, połączyć z majonezem, dodać ostudzonego łososia.
    Kilka gałązek koperku zostawić do dekoracji, resztę posiekać i dodać do farszu.
    Wymieszać wszystko dokładnie, można posolić (ja nie soliłam ,bo łosoś był dość słony)
  • 3. Nadziać muszle farszem , schłodzić. Podawać na liściach sałaty, przybrane koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serłosośw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumajonezkopermuszle nadziewane

Komentarze

Podobne przepisy

Muszle z farszem mięsno-warzywnym

Dodane przez: RedakcjaPP

Muszle z farszem mięsno-warzywnym

Muszle z tym sycącym farszem podaję...

Muszle z pesto i ricottą

Dodane przez: RedakcjaPP

Muszle z pesto i ricottą

Studiuję historię w Sewilli. Muszle...

Faszerowane muszle z makaronu.

Dodane przez: weronika63

Faszerowane muszle z makaronu

Makaronowe muszle nadziewane twarogiem...

Babeczki wytrawne z łososiem

Dodane przez: anemon

Babeczki wytrawne z łososiem

Babeczki z kruchego, wytrawnego...

Muszle z sałatką ryżową

Dodane przez: RedakcjaPP

Muszle z sałatką ryżową

Studiuję gastronomię. Miłością...

Muszle ze szpinakiem i fetą zapiekane z startym serem

Dodane przez: LucyG

Muszle ze szpinakiem i fetą zapiekane z startym...

Efektowne danie, doskonała- jadalna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE