Przepyszna przystawka na imprezę w gronie znajomych.
30 min
Składniki:
Makaron w kształcie muszli- 10 sztuk
200 g twarogu półtłustego
150 g łososia wędzonego sałatkowego
łyżka oleju
łyżka majonezu
pół pęczka koperku
sól
liście sałaty i rukoli do dekoracji
Muszle z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron włożyć do osolonego wrzątku, delikatnie zamieszać drewnianą łyżką, aby nie przywarł do dna. Gotować na wolnym ogniu 3 minuty, od czasu do czasu mieszając, po czym wyłączyć kuchenkę i pozostawić makaron pod przykryciem na 10-12 minut aby doszedł.
Gdy będzie al dente delikatnie wyjąć muszle łyżką cedzakową, osączyć i wystudzić.
2.Łososia przesmażyć minutę na oleju, rozdrobnić widelcem.
Tak samo widelcem rozgnieść twaróg, połączyć z majonezem, dodać ostudzonego łososia.
Kilka gałązek koperku zostawić do dekoracji, resztę posiekać i dodać do farszu.
Wymieszać wszystko dokładnie, można posolić (ja nie soliłam ,bo łosoś był dość słony)
Komentarze