Muszle z łososiem

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Przepyszna przystawka na imprezę w gronie znajomych.

  • 30 min

Składniki:

  • Makaron w kształcie muszli- 10 sztuk
    200 g twarogu półtłustego
    150 g łososia wędzonego sałatkowego
    łyżka oleju
    łyżka majonezu
    pół pęczka koperku
    sól
    liście sałaty i rukoli do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki Majonez Ser

Muszle z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron włożyć do osolonego wrzątku, delikatnie zamieszać drewnianą łyżką, aby nie przywarł do dna. Gotować na wolnym ogniu 3 minuty, od czasu do czasu mieszając, po czym wyłączyć kuchenkę i pozostawić makaron pod przykryciem na 10-12 minut aby doszedł.
    Gdy będzie al dente delikatnie wyjąć muszle łyżką cedzakową, osączyć i wystudzić.
  • 2. Łososia przesmażyć minutę na oleju, rozdrobnić widelcem.
    Tak samo widelcem rozgnieść twaróg, połączyć z majonezem, dodać ostudzonego łososia.
    Kilka gałązek koperku zostawić do dekoracji, resztę posiekać i dodać do farszu.
    Wymieszać wszystko dokładnie, można posolić (ja nie soliłam ,bo łosoś był dość słony)
  • 3. Nadziać muszle farszem , schłodzić. Podawać na liściach sałaty, przybrane koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Koper Łosoś Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować