Muszle z brokułem i łososiem

0 (0 ocen)

Makaronowe muszle z delikatnym farszem

Składniki:

  • 250 g makaronu muszle
    1/2 brokuła
    3 jajka
    20 dkg łososia
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muszle z brokułem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Brokuła ugotować i rozdrobnić widelcem, ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku. Łososia posypać solą i pieprzem, usmażyć od strony skóry na rozgrzanym tłuszczy, następnie odwrócić i podlać wodą, smażyć 5 minut. Łososia obrać ze skóry i rozdrobnić, dodać do brokuła i jajek, wymieszać z majonezem i musztarda, doprawić do smaku. Masę brokułową nakładać do makaronowych muszki i gotowe. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować