Muszle nadziewane kurczakiem zapiekane z orzechami i serem

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tysięczny przepis :)

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu B:
    15 dużych muszli do nadziewania
    1 kulka mozzarelli
    garść orzechów włoskich

    składnik podstawowy dodatkowy:
    1 filet z kurczaka

    składniki robocze:
    2 suszone pomidory w oleju
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka pasty z czarnych oliwek
    1 szalotka
    1 łyżka sosu piri-piri
    sól, pieprz
    słodka papryka
    kromka czerstwego razowego chleba
    gałązka estragonu
    2 gałązki oregano

    dekoracja:
    oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Muszle nadziewane kurczakiem zapiekane z orzechami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muszle z mięsem 1. Makaron ugotować i wystudzić. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, dodać posiekaną szalotkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła, pastę z oliwek, sos piri-piri, sól i pieprz. Chleb namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa, wymieszać. Masę mięsną nakładać do muszelek.
  • z orzechami 2. Orzechy posiekać i ułożyć na wierzchu każdej muszli. Przykryć folią i zapiekać w 170 stopniach przez 20 minut.
  • z serem 3. Mozzarellę pokroić w kawałki i ułożyć na każdej muszli, posypać słodką papryką.
  • gotowe :) 4. Zapiekać bez przykrycia przez kolejne 20 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Nadziewane muszle

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Muszle nadziewane sałatką

agazlotko Świetna przekąska na imprezę 50 min

To może cię zainteresować