MUSZLE FASZEROWANE KUSKUSEM I TUŃCZYKIEM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeśli ma być zdrowo to na myśl przychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla urozmaicenia tę prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i

  • 30 min

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju roślinnym
    1 czerwona papryka
    1/2 czerwonej cebuli
    10 zielonych oliwek
    1 ogórek wąż lub 2 OGÓRKI MAŁOSOLNE
    sól,pieprz do smaku
    3/4 szklanki kaszy kuskus
    15 sztuk makaronu duże muszle

Muszle faszerowane kuskusem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy wrzącą osoloną wodą, odstawiamy aż pochłonie cały płyn, studzimy, mieszamy.Paprykę oraz cebulę drobno kroimy w kosteczkę. Oliwki kroimy na mniejsze kawałeczki, ogórki w drobną kostkę. Tuńczyka osączamy. Do salaterki przekładamy pokrojone warzywa, tuńczyka, kaszę, wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku.
    W osolonej wodzie gotujemy makaron na półtwardo. Ugotowany hartujemy zimną wodą, ostudzone muszle napełniamy sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy