Muszelki z cukinią, pomidorami i tymiankiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Soczyste, sezonowe warzywa z makaronem. Doprawione szczyptą ziół i serwowane z pysznym, ciągnącym się serem to świetny pomysł na letni obiad.

  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron muszelki: 250 gramów
    - cuknia średnia: 2 sztuki
    - pomidory duże: 3 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - tymianek suszony: 0.75 łyżeczki
    - ser żółty tarty: 50 gramów
    - olej: 2 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Muszelki z cukinią, pomidorami i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z cukinią i pomidorami 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, zdejmujemy skórkę, kroimy w dużą kostkę. Cukinię kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cukinię, podsmażamy kilka minut. Dodajemy pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek i suszony tymianek. Całość mieszamy i smażymy około 3 minuty. Do tak podsmażonych warzyw wsypujemy ugotowany wcześniej makaron, doprawiamy do smaku solą. Kiedy wszystkie składniki się ocieplą zdejmujemy z gazy. Przekładamy do naczynia, w którym chcemy zaserwować danie. Posypujemy tartym serem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować