Muszelki z boczkiem i curry

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne danie w dla osób lubiące eksperymentować

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag makaronu( muszelki, kokardki)
    20 dag wędzonego boczku
    średnia cebula
    czerwona papryka
    2 łyżki curry
    sól
    pieprz
    coś zielonego do ozdoby

Muszelki z boczkiem i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1,Boczek pokroić w kostkę wrzucić na patelnię . Gdy wytopi się tłuszcz dodać cebulę i smażyć aż boczek będzie rumiany a cebula zeszklona . Dodać pokrojoną paprykę , curry, sól, pieprz smażyć 10 minut
    2,makaron ugotować al dente zahartować odcedzić zostawiając w garnku 3 łyżki wody. Przełożyć makaron z powrotem do garnka dodać sos wymieszać .

Porady

makaron szczególnie al dente przelewa się zimną wodą żeby natychmiast przerwać proces gotowania. Można to zrobić na sicie lub dolać zimną wodę do garnka .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy