Muszelki nadziewane mięsem mielonym

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosty w przygotowaniu obiad, ale za to jaki efektowny!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron muszelki: 250 gramów
    - mięso mielone: 250 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - przecier pomidorowy: 3 łyżeczki
    - olej: 3 łyżki
    - woda do farszu: 1 szklanka
    - oregano: 1 łyżeczka
    - bazylia: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Muszelki nadziewane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (u mnie wrzucamy makaron do gotującej się osolonej wody na 15 minut). Po odcedzeniu makaron odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. W czasie gdy makaron się gotuje, cebulkę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy wszystko ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i szklankę wody oraz przyprawy. Wszystko trzymamy na ogniu przez ok. 5 minut ciągle mieszając. Do muszelek nakładamy gotowy "farsz" (ok. 2 łyżeczki na każdą muszelkę) do wyczerpania wszystkich składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować