Musli domowej roboty

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Musli czy jak kto woli granola domowej roboty, idealnie pasuje do jogurtu na śniadanie :)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół szklanki płatków owsianych górskich
    pół szklanki płatków orkiszowych
    garść orzechów włoskich lub laskowych
    garść suszonej żurawiny
    2 łyżki płynnego miody
    pół łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Musli domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wysypujemy częściowo płatki owsiane i orkiszowe. Orzechy siekamy na mniejsze kawałki , rozsypujemy po blaszce. Następnie dodajemy suszoną żurawinę i pozostałe płatki . Na koniec oprószamy cynamonem i polewamy miodem. Tak przygotowaną mieszankę wkładamy do piekarnika na 20 minut na 160 stopni. Po wyjęciu studzimy i przekładamy do słoika lub szczelnie zamkniętego naczynia. Musli można przechowywać przez okres 2 tygodni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granola Musli Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować