Mus z fileta kurczaka z warzywami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min

Efektowna, bardzo smaczna z wiosennym akcentem,idealna przystawka na domową imprezę.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g ugotowanego fileta z kurczaka
    1 szklanka śmietany 30%
    2 łyżki chrzanu
    1/2 szklanki białego wina
    2 łyżki żelatyny
    200 g mieszanki konserwowej(marchewka,groszek,kukurydza)
    sól
    pieprz
    ponadto do dekoracji:
    plaster szynki gotowanej
    ogórek zielony
    rzodkiewka
    kiełki brokuła
    ugotowana marchewka
    papryka czerwona
    szczypiorek
    kukurydza konserwowa


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Mus Musy Przystawki

Mus z fileta kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso drobno pokroić,przełożyć do blendera z nożami,dodać 3/4 śmietanki i zmiksować na gładki krem.
    Następnie dodać osączoną mieszankę warzywną,chrzan.sól pieprz do smaku i wymieszać.
    Żelatynę namoczyć w winie i rozpuścić na parze,lekko przestudzoną połączyć z mięsem i ubitą resztą kremówki.
  • 2. Musem napełnić 6 miseczek lub małych szklaneczek,wstawić je do lodówki na kilka godzin do stężenia.
    Przed podaniem miseczki zanurzyć w gorącej wodzie i wyjąć mus na talerz,dowolnie udekorować warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować