Mus z czerwonej porzeczki (przecier)

  • wyświetlono: 37 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przecier z przegotowanych bez wody czerwonych porzeczek. Z takiego przecieru robię mus porzeczkowy do ciast.

logo
  • 1 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

czerwona porzeczka 70 dag

Sposób przygotowania przepisu:

Mus z czerwonej porzeczki (przecier)

  • Mus z czerwonej porzeczki (przecier).1. Wymyte, obrane z gałązek porzeczki gotujemy 30 minut, przecieramy przez sitko. Przetarte porzeczki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus wlewamy do pół litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Robiąc mus do ciasta lub sernika na zimno, wystarczy zawartość słoiczka zagotować i wymieszać z galaretką krystaliczną lub 2 łyżkami żelatyny.

    Smacznego!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Przetworyczerwone_porzeczkidodatki_do_ciastprzecier_porzeczkowymus_porzeczkowy

Komentarze

Podobne przepisy

galaretka z porzeczki

Dodane przez: lucyna19

Galaretka z czerwonej porzeczki

Dzem ten stosuję jako dodatek do...

.

Dodane przez: Anitka0804

Sok z czerwonych porzeczek

Bardzo słodki, idealny do herbaty....

dżem z czerwonych porzeczek

Dodane przez: Venidle

Dżem z czerwonych porzeczek

Pełnia smaku lata!

image-0p7f4pm

Dodane przez: KuchniaPoli

Dżem z czerwonej porzeczki

Pyszny dżem z czerwonej porzeczki,...

Galaretka z czerwonej porzeczki.

Dodane przez: joanna1974

Galaretka z czerwonej porzeczki

Idealny dodatek do przekładania...

Kompot z czerwonej porzeczki.

Dodane przez: weronika63

Kompot z czerwonej porzeczki

Kompot z czerwonej porzeczki na...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.