Mus truskawkowy z różaną nutą

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki i smaczny deser na upalne popołudnia

  • 2 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - galaretka truskawkowa: 1 opakowanie
    - bita śmietana w proszku: 1 opakowanie
    - zimne mleko: 200 mililitrów
    - truskawki świeże: 300 gramów
    - woda różana: 3 łyżki
    - gorąca woda: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Bita śmietana

Mus truskawkowy z różaną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bitą śmietanę przyrządzić z mlekiem zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić do lodówki.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody i schłodzić.
  • 3. Umyte i oczyszczone truskawki zmiksować (kilka zostawić do dekoracji).
  • 4. Wodę różaną połączyć z gęstniejącą galaretką, bitą śmietaną i truskawkami.
  • 5. Przełożyć do salaterki (lub pucharków) i odstawić do lodówki do stężenia na ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować