Mus truskawkowy (smoothie bowl)

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gęsty koktajl podawany w pucharku z różnymi dodatkami będzie idealnym śniadaniem i zaspokoi głód na kilka godzin. Zmrożone truskawki sprawiły, że koktajl smakował jak lody.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mrożonych truskawek
    1 banan
    ¾ szklanki mleka
    Cukier kokosowy
    Płatki migdałowe
    Migdały

Mus truskawkowy (smoothie bowl) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki (mrożone) wkładamy do blendera. Dobrze by było aby blender był o wysokiej mocy, ponieważ słabsze mogą mieć trochę ciężko z miksowaniem. Do truskawek kroimy kawałki banana, wlewamy mleko. Całość miksujemy na gładki krem. Płynne zimne smoothie przelewamy do pucharków, dekorujemy cukrem kokosowym, migdałami i płatkami migdałowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy