Mus śliwkowy na zimę

4.48 (161 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny i szybki

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    2 kg soczystych śliwek węgierek
    1 kg cukru.
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Mus Przetwory Musy

Mus śliwkowy na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus śliwkowy 1. Wykonanie:
    Śliwki myjemy i pozbawiamy pestek. Zasypujemu cukrem i odstawiamy do następnego dnia żeby owoce puściły sok. Następnego dnia zagotowujemy, blendujemy, zagotowujemy jeszcze raz stale mieszając. Przekładamy do słoików, odwracamy denkiem do dołu.

Porady

Mus doskonale nadaje się do ciast lub naleśników

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować