Mus śliwkowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mus śliwkowy, idealny do ciast i galaretek.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • śliwki węgierki bez pestek 1 kg
    cynamon 1 łyżeczka

Mus śliwkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki bez pestek gotujemy 30 minut, rozdrabniamy blenderem, przecieramy przez sitko. Przetarte śliwki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus śliwkowy wlewamy do litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy