Mus pomidorowy

4.51 (172 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Co roku sadzę dużo pomidorów i przetwarzam je w różne formy By cieszyć się ich smakiem przez całą zimę Oto jedna z nich mus z pomidorów mocno dojrzałych w słońcu

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •Ok 10 kg pomidorów
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Mus Przetwory Musy

Mus pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus pomidorowy 1. Pomidory naciąć w krzyż sparzyć w wrzątku,obrać ze skórki wycisnąć sok i pestki .
    Sam miąższ przełożyć do garnka zmiksować blenderem i zagotować .
    Gorący mus przełożyć do słoików zakręcić pasteryzować 20 minut od zagotowania .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Przecier pomidorowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować