Mus pomarańczowy

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Doskonały, delikatny mus, niezwykle łatwy do przygotowania. Idealny dla tych, którzy sądzą, że desery wymagają wielkiego wysiłku kulinarnego – ten mus nie może się nie udać. polecamy

  • 30 min

Składniki:

  • 3 pomarańcze ( 0,75 szklanki soku )
    4 białka
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżeczki żelatyny
    1 galaretka pomarańczowa
    Do dekoracji
    1 pomarańcz
    2 kostki czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mus pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sok z pomarańczy 1. Z umytych pomarańczy wycisnąć sok (0,75szklanki) i dodać cukier puder.
  • galaretka pomarańczowa 2. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody.
  • ubijamy białka 3. Z białek ubić pianę ,a pod koniec ubijania dodać sok z cytryny oraz stopniowo sok z pomarańczy i rozpuszczoną żelatynę. Na sam koniec wlewamy tężejącą galaretkę.
  • mus pomarańczowy 4. Gotowy mus nakładamy do pucharków. Dekorujemy pomarańczami i czekoladą. Mus należy schłodzić około 10 minut w lodówce.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować