Mus owocowy

3 (5 ocen)

Już niedługo zacznę wprowadzać Adasiowi "słoiczki", dlatego już teraz szykuję się do boju i przygotowuję własne musy owocowe. Przyjdzie pora także na warzywne.

Składniki:

  • 600g jabłek (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych) np. papierówek
    2 banany
    1 duża marchewka (2 mniejsze)
    30ml wody
Wystaw ocenę:

3 (5 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Mus owocowy Przetwory Musy

Mus owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka kroimy na mniejsze cząstki, marchewkę ścieramy na małych oczkach, banana kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy do rozgotowania. Dokładnie miksujemy, by owoce połączyły się ze sobą i przekładamy do wyparzonych, suchych słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jabłka Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować