Mus jabłkowy

  • wyświetlono: 775 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

na zimę będzie super do naleśników

zzewa
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

2,5 kg ( po obraniu ) jabłek papierówek
1,5 szk cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Mus jabłkowy

  • 1. Jabłka umyj, obierz i pozbaw gniazd nasiennych za pomocą specjalnego nożyka.
    Tak przygotowane wrzuć do garnka ( możesz pokroić na kawałki, ale ja tego nie robiłam bo jabłka i tak się rozpadną ).
    Smaż na ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców ( u mnie to trwało jakieś 10 minut ).
    Dodaj cukier i smaż jeszcze około 5 minut aż cukier się rozpuści.
    Odstaw na 10-15 minut.
  • 2. Gotowy mus przełóż do wyparzonych słoiczków ( u mnie o pojemności 300 ml ).
    Zakręć zakrętkami, i wstaw do garnka z wodą i pasteryzuj 8-10 minut.
    Po wyjęciu słoiki możesz odwrócić do góry dnem ale ja tak nie robię.
    Z tej porcji wyszło mi 9 słoików.
PP_07-2014

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Gotowe danie

Dodane przez: PolskaGotuje

Mus dyniowo jabłkowy

Taki mus jest idealny do naleśników.

Mus dyniowo-jabłkowy

Dodane przez: Natalia Główka

Mus dyniowo-jabłkowy

Aksamitny, aromatyczny mus dyniowo-jabłkowy....

mus dynia

Dodane przez: Habibi Chi

MUS DYNIOWO-JABŁKOWY DLA NAJMŁODSZYCH

Smaczny i zdrowy mus z dyni i jabłka...

Mus jabłkowy

Dodane przez: madziaa_lena

Mus jabłkowy ! ♥ #przetwory_z_ fiskars ♥

W tym roku drzewka owocowe obrodziły...

Mus jabłkowy

Dodane przez: Paulina11.03

Mus jabłkowy z laską cynamonu i goździkami

W tym roku sad obfitował... teraz...

Mus dyniowy

Dodane przez: dorota w

Mus dyniowy

Mus z dyni. Przygotowany z dyni...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE