Mus gruszkowy z imbirem

4.5 (181 ocen)

Jesienią i zimą w moim domu nie może zabraknąć różnego rodzajów musów i dżemów z gruszek czy jabłek.

Składniki:


  • 10 gruszek obranych i drobno pokrojonych
    1/4 szklanki wody
    2 łyżeczki soku z cytryny
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki imbiru
    1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Przetwory Musy

Mus gruszkowy z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki przełóż do garnka,dolej wody,sok z cytryny,cynamon,imbir,wanilię i doprowadź do wrzenia.
    Zmniejsz ogień i smaż gruszki przez około 25 do 30 minut,od czasu do czasu mieszając.
    Przestudzone gruszki zmiksuj blenderem.

Porady

Gruszki można użyć od razu lub przełożyć do słoiczków i pasteryzować

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować