Mus gruszkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowy deser dla małych i dużych

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - słodkie gruszki: 1 kilogram
    - Żelatyna: 3 łyżeczki
    - sok z połowy cytryny: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mus gruszkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, odstawić żeby spęczniała. Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne. Za pomocą malaksera (blendera) zmiksować je na gładką masę, dodać sok z cytryny i dalej miksować. Dodać przygotowaną wcześniej żelatynę (powinna być lekko płynna) i miksować jeszcze minutę. Gotowy mus przełożyć do pucharków, odstawić do lodówki do zastygnięcia (2-3 godziny). Można dowolnie udekorowac. Gotowy deser ma konsystencję lekkiej pianki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować