Mus czekoladowy z awokado i banana

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, zdrowy i błyskawiczny w przygotowaniu mus czekoladowy z awokado i banana. Ten deser dostarczy nam mnóstwo energii, witamin i wartości odżywczych.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 awokado hass
    -1 dojrzały banan
    - 1 łyżeczka kakao
    - 2 świeże daktyle*

    * można użyć suszonych daktyli, ale wcześniej warto je namoczyć

Mus czekoladowy z awokado i banana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieramy i pozbawiamy pestki. Miąższ przekładamy do blendera wraz z bananem, daktylami oraz kakao. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Gotowy mus podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami - kawałkami owoców, ziarnami lub orzechami.

    Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, dodajmy do musu więcej daktyli.

    Gorąco polecam! :D

Porady

Do przygotowania musu polecam awokado odmiany Hass o delikatnym orzechowym smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy