Mus czekoladowy z awokado

0 (0 ocen)

  • 5 min

Zdrowy krem czekoladowy? Proszę bardzo - mus czekoladowy z awokado, w dodatku wegetariański i bezglutenowy. Taki mus przypomina nieco czekoladowy budyń albo kremy do tortów. Dobrze smakuje na kanapkach.

  • 5 min

Składniki:

  • dojrzałe awokado
    3 łyżki kakao
    3 łyżki miodu lub cukru pudru
    2 łyżki mleka

Mus czekoladowy z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bardzo dojrzałego awokado (takie, którego skórka wgniecie się po naciśnięciu palcem) wydłubać miąższ i przełożyć do kielicha blendera.
    Dodać pozostałe składniki i zmiksować na krem - można też awokado rozgnieść widelcem i połączyć z pozostałymi składnikami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy