Mus czekoladowy z ananasem

0 (0 ocen)

Słodki mus czekoladowy i soczysty ananas. Szybki , smaczny i prosty w przygotowaniu deser.

Składniki:

  • Na 3-4 pucharki:
    300 g mlecznej czekolady
    2 łyżki kakao
    400 ml śmietanki 36%
    1 świeży ananas

Mus czekoladowy z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleczną czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną , pozostawić do ostudzenia.
    Śmietankę ubić na sztywną pianę , dodać kakao oraz ostudzoną czekoladę , ponownie zmiksować do połączenia się składników.
    Mus czekoladowy przełożyć do 3/4 wysokości pucharków.
  • 2. Z ananasa odkroić twardą skórę , pokroić w kostkę ,ułożyć na musie.
    Deser schłodzić przed podaniem w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy