Mus czekoladowy ekspresowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mus bez dodatku jajek, bez stresu, ze się coś nie uda. Potrzeba ci tylko paru składników i wolnych 15 minut ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pianki marshmallow: 150 gramów
    - czekolada gorzka 70%: 250 gramów
    - masło: 50 gramów
    - woda wrząca: 60 mililitrów
    - Kremówka: śmietana kremowa 30% lub 36%: 290 mililitrów

Mus czekoladowy ekspresowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę posiekać na małe kawałki.
  • 2. Pianki, czekoladę, masło oraz wodę umieścić w garnku z grubym dnem. Podgrzewać na małym ogniu, aż do połączenia składników.
    Odstawić do wystygnięcia.
  • 3. Kremówkę ubić, na sztywno.
  • muss 4. Chłodną masę czekoladową połączyć ze śmietanką ubitą i przełożyć do miseczek, kieliszków itp.
    Podawać od razu lub schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy