Mus czekoladowy

  • wyświetlono: 773 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Dwuskładnikowy mus o puszystej, aksamitnej konsystencji. Doskonały na szybki deser.

  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki


- śmietana kremówka 30 % - 36%: 250 mililitrów
- czekolada mleczna tabliczka: 1 opakowanie

Sposób przygotowania przepisu:

Mus czekoladowy

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą nakładamy na garnek z gotującą się wodą), lekko studzimy.
    Śmietanę schłodzoną ubijamy, pod koniec dodajemy strumieniem lekko wystudzona czekoladę, mieszamy ze sobą. Przekładamy do pucharków i posypujemy np.wiórkami kokosowymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mus czekoladowy

Komentarze

Podobne przepisy

Mus czekoladowy

Dodane przez: magmir81

Mus czekoladowy

Kilka łyżeczek wystarczy na zaspokojenie...

mus czekoladowy

Dodane przez: Aghate

Mus czekoladowy na mascarpone

Szybki i prosty do zrobienia mus...

image-0a6bslw

Dodane przez: natalia2004

mus czekoladowy

Idealne zwieńczenie romantycznej...

Torcik z musem czekoladowym

Dodane przez: aga_ata

Torcik z musem czekoladowym

Przepyszny torcik z musem z gorzkiej...

image-0fsp4q5

Dodane przez: viki2903

Mus czekoladowy z pomarańczą

Ten delikatny mus czekoladowy świetnie...

mus czekoladowy

Dodane przez: mariolka

Mus czekoladowy

Świetnie smakuje w towarzystwie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE