Mus czekoladowy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dwuskładnikowy mus o puszystej, aksamitnej konsystencji. Doskonały na szybki deser.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - śmietana kremówka 30 % - 36%: 250 mililitrów
    - czekolada mleczna tabliczka: 1 opakowanie

Mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą nakładamy na garnek z gotującą się wodą), lekko studzimy.
    Śmietanę schłodzoną ubijamy, pod koniec dodajemy strumieniem lekko wystudzona czekoladę, mieszamy ze sobą. Przekładamy do pucharków i posypujemy np.wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy