Mus czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kilka łyżeczek wystarczy na zaspokojenie głodu słodyczowego.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g czekolady powyżej 60% kakao
    50g masła
    3 pomarańcze
    4 jajka
    2 łyżki cukru

Mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolade i masło rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj troche otartej skórki z pomarańczy.
    Żółtka utrzyj z cukrem na kogel-mogel
    Białka ubij na sztywno

    Ostudzoną czekolade wymieszaj z koglem, a nastepnie powoli wmieszaj ubite białko. Schowaj do lodówki. Przed podaniem koniecznie dodaj pokrojoną pomarańcze na wierzch.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy